måndag, april 28, 2008

Vatten på språksnobbarnas kvarn

PS.
Såg ni nöjesredaktören Annika Leones krönika i Expressen igår? Den handlade om bloggar och inleddes så här:

"Det är inte många bloggar som jag följer. Om de inte handlar om något speciellt ämne, som jag brinner för, tycker jag oftast att de är ointressanta. Men det finns ett knep för att fånga mig: Utelämning."

Utelämning, tänkte jag, så intressant! Är det månne en motreaktion mot dagens utfläkande nätklimat? En protest mot att inget längre verkar vara privat, att man med ett klick vare sig man vill eller inte kan hamna i folks vardagsrum och sängkammare? Det måste ses som en ovanlig ståndpunkt att vilja att folk ska utelämna saker om sig själva, vara lite mer tillbakadragna och hemlighetsfulla. Så uppfriskande.
Fast sen fortsatte texten:

"Jag älskar att läsa bloggar av personer som vågar bjuda på sig själva. Då blir det nästan som att få smygläsa någons dagbok."
Aha. Hon menade precis tvärtom. Utlämning.
Skriv det då, människa.
D.S

Andra bloggar om: , , , , , , ,

5 kommentarer:

M sa...

Haha, språkfascism är då ett tema som skulle kunna knyta ihop en läsvärd blogg...

Sara Ödmark sa...

Eller hur, man skulle ha material så det räcker och blir över i alla fall.
Tur att jag inte är så språkpolisig av mig, jag kan förlåta det mesta. Men när det man skriver plötsligt betyder det helt motsatta, då protesterar jag lite. :)

Elina sa...

åh en språkblogg vore nåt. om man lyssnar noga på folk inser man att de ofta inte har en aning om vad de EGENTLIGEN säger :)

men mest av allt tänkte jag gratulera till VA:s omnämning som en av fem framtida stora bloggare..!

du hamnade i gott sällskap bland de bloggar som jag gärna läser - bokhora och taffel - och där jag själv varit med - discobelle. hinner inte läsa dumburken fullt så ofta som jag skulle önska tho. måste börja omprioritera :)

Sara Ödmark sa...

Tack så mycket, jag är otroligt glad över omnämnandet. Känns generande fantastiskt att bli kallad "framtidens bloggstjärna" även om det också är rätt pressande att stå med under rubriken "bloggar som slår igenom 2009"...
Hjälp! Prestationsångest! Men väldigt roligt förstås.

Mikusagi sa...

Haha