torsdag, maj 10, 2007

Rapport från Agia Marina: sol, 28 grader, apelsinerna växer och frodas

Onsdag, 18.03 lokal tid:

I'm back! I alla fall lite, det kliar i fingrarna for att bryta blogguppehallet, trots att jag fortfarande har semester och skriver pa ett tangentbord utan vokalprickar. Och trots att det enda jag sett pa TV pa en vecka ar Sverige-Finland i hockey-VM. En match som avnjots i en finsk bar, bland diverse piparokande finnar, lyssnandes till YLE-kommentatorernas kulsprutesmattrande matchreferat. Men vi vann ju! (Och efter att ha jublat kanske lite hogre an vi borde smet vi ganska fort darifran.)
Men TV-abstinensen har inte varit svar alls. Svart att sakna dumburken nar dagarna bestar av sol, glass, och vila, och nar det tyngsta projektet for kvallen blir att hitta en mysig restaurang och ata gott och dricka ol. Svart att sakna nanting alls nar man umgas med manniskor man inte sett sa mycket de senaste aren, men som plotsligt i en konversation kan saga "Din favorit i New Kids On The Block var ju Jonathan, jag gillade alltid Danny battre" och sa kommer man ihag att ja just ja, de har kant mig sen jag var sex ar gammal, och sa kanns det som att komma hem. Jag kan verkligen rekommendera att resa till en grekisk o tillsammans med 31 kamrater varav flera ar kara barndomsvanner. Det har varit valdigt trevligt. (Aven om det ar ytterst bisarrt och lite obehagligt att flyga i fyra timmar och sedan hamna pa ett stalle dar alla pratar svenska och det gar att kopa kalles kaviar i den lokala affaren.)
An ar det nagra timmar kvar, sa jag far sluta nu for att lapa i mig all sol jag kan for att lagga pa lager tills jag kommer hem igen.

Semesterns basta bok: Ikarosflickan av Helen Oyeyemi.
Semesterns skonaste musik: Den grekiske gubben som holl lada med nat sorts oidentifierat stranginstrument pa restaurang Manolis (en restaurang som for ovrigt - och helt obegripligt - hade som slogan: The most quiet place).
Semesterns roligaste sprakforbistring 1: Nar F blev utskrattad for att ha anvant svengelska, nar han i sjalva verket pa helt korrekt engelska fragade servitoren vilken pasta som inneholl minced meat. De som skrattade (som inte visste vad kottfars heter pa engelska) trodde att han fragade efter minst meat... Skrattar bast som skrattar fel?
Semesterns roligaste sprakforbistring 2: "Twenty?" sa B forvanat till den finske bartendern, undrandes hur det kunde bli sa dyrt. "No", sa bartendern irriterat. "I said TWENTEEN!" (Vi vet fortfarande inte vad han menade men vi gissar pa tolv).
Semesterns trevligaste sysselsattning: Slappa och spela kort vid poolen vinner nog, tatt fore det underskattade nojet: minigolf.

4 kommentarer:

Caroline Hainer sa...

Min favorit var Joe.

M sa...

Var i Italien under förra fotbolls-VM. Såg match Sverige-Danmark. Blev 2-2, Sverige vidare, Italien inte. Italien argt!

Såg match på storbilds-TV i Milanos centrum, med 1000 italienare runt omkring.

Vi jublade inte när Sverige gjorde mål.

Unknown sa...

På finska heter 11-19 siffran 1-9 plus "-toista", eller typ "-teen" eller "-ton".
Men visst borde killen lära sig engelska :)

Sara Ödmark sa...

markus: Åh, tack! Vi diskuterade att det måste vara nåt sånt det handlade om, men ingen visste säkert. Då är det ju glasklart!