måndag, november 27, 2006

Att vara Horace Engdahl

Horace Engdahl är en idol. Har ni läst hans svar på stureplan.se:s förfrågan om att fylla i en liten enkät?

Alex Schulman skriver i sin blogg: "Vi har ett format på sajten som heter "What's eating", som går ut på att vi skickar ett frågeformulär till intressanta personer och låter dem fylla i svaren. Frågorna är av typen: När googlade du sitt namn senast? Om du skulle drabbas av en psykisk sjukdom, vilken skulle det bli fråga om? Berätta om en minnesvärd bakfylla. "

Och Horace Engdahl svarar tydligen:

Hej Jonatan,
Jag har läst igenom dina frågor, men jag klarar inte av dem. De är för svåra. Jag har inte till närmelsevis den självcentrering som krävs för att berätta om egna bakfyllor eller fundera över vilken psykisk sjukdom jag skulle drabbas av om det ville sig illa. Inkommande sms raderar jag direkt och glömmer, och jag googlar aldrig på mitt namn. Det finns knappast en fråga i ditt e-brev som inte gör mig stum av förundran över hur någon människa skulle vilja se sitt namn i tryck tillsammans med ett svar på den. (Möjligen kunde du i detta se ett svar på frågan vad som är min största fåfänga!)
Du får inte uppfatta dessa ord som en ovänlighet. De är bara ett vittnesbörd om en ofantlig kommunikationsklyfta.


Hälsningar
Horace Engdahl


Jag hoppas verkligen att detta är ett autentiskt brev. Åh vilken integritet. Vilken intelligens. Vilken formuleringsförmåga.

5 kommentarer:

Anonym sa...

tack,

ler med hela ansiktet.

Anonym sa...

tack,

ler med hela ansiktet.
/den ultimata mannen

deltidsharmonisk sa...

Haha, skitbra ju.

Anonym sa...

Horace är Kingen.

Anonym sa...

Horace är Kingen.