söndag, november 12, 2006

Tarotkort släng er i väggen

Återupplivade gamla barndomsminnen i helgen och blev spådd med hjälp av en vanlig kortlek. Siande när det är som bäst, det vill säga fullkomligt oseriöst. Fick veta mycket om min framtid. För att göra en lång historia kort ska jag bland annat bosätta mig i en husvagn i Umeå och ha sköldpaddor i smyg vid sidan av mitt förhållande.
Anyway, här kommer förutsättningarna för den som inte minns: (eller som mot förmodan inte fick lära sig denna livsviktiga konst på mellanstadiet)

Plocka ut kortlekens fyra knektar. Bestäm vilka fyra män/pojkar som representerar dom fyra knektarna. (Helst ska hjärter knekt gestalta den du hyser starkast känslor för i nuet.)
Blanda sedan knektarna och lägg dom på bordet med framsidan ner, så att du inte ser vilken som är vilken. Sen delar du ut den resterande kortleken så att alla fyra knektarna får en lika stor korthög var.
Undersök varje knekts kort. Hjärter betyder kärlek, spader hat, klöver pengar och ruter barn. Klöver ess betyder miljonär, hjärter ess är det starkaste kärlekskortet, ruter ess betyder missfall och spader ess skilsmässa. Ju högre kort desto starkare, förutom när det gäller ruter, då är ett kort = ett barn.
När du undersökt förutsättningarna i varje hög väljer du den som verkar bäst. Då får du vända och se vilken knekt du har valt. Tada! Kanske har du fått hjälp att fatta ett svårt beslut. Sen är det bara att samla ihop dom övriga korten och ställa ja- och nejfrågor om hur ett liv tillsammans kommer att bli. Rött kort är ja, svart är nej, ju högre kort desto starkare svar.
Praktiskt va!

Inga kommentarer: