fredag, november 24, 2006

En fredag framför dumburken

Skummande av TV-utbudet fredag 24 november:

Oprah Winfrey show - Gammal repris. Oprah och CNN:s Anderson Cooper pratar om fattigdom. Viktigt, självklart, men ger ändå en svagt sur smak i munnen när en av världens rikaste människor besöker sina grann-amerikaner i total misär, utan rinnande vatten och middagsmat. Oprah kommer ändå undan med det mesta eftersom hon 1. Föddes fattig och därför faktiskt vet hur det är, och 2. Utnyttjar sin framgång till att åstadkomma en hel del, framför allt i Afrika.
Blir ändå smått skrämd av hennes program ibland, på grund av den frirasande kommersialismen (och också hennes häxjakt på sexualförbrytare, men det är en annan historia).

Extreme makeover home edition - Ett hus byggs till en krigshjälte som tappat sitt ben. Patriotismen flödar, flaggor vajar och tårar fälls. Äckligt, men obegripligt fängslande. Gråter som alltid.

Söderlund & Bie - Gud vad skönt med en förälder som gör allt fel och erkänner det. Hög sympatifaktor.

Nanny - En klassiker som känns lite förlegad. Men bjuder ändå på hygglig underhållning om man är på det humöret.

Förkväll - Såg bara inledningen. Carina Berg rules.

Doobidoo - Vem 17 bjöd in Peter Jidhe? Det där är ett program för entertainers, inte tävlingsmänniskor.

The Tyra Banks show - Ämne: Real life Brokeback Mountain. Bra idé, men hon håller inte ihop det. Kall programledare med plumpna frågor och ingen fingertoppskänsla. Det blir mer Jerry Springer än hon tänkt sig. Tyra, lär av mästaren Parkinson. Eller håll dig till ämnen inom modellbranschen som du kan.

Junk - Schysst liten film om vad som hände med Brainpool efter Grammisen. Dom ville inte lägga av bara för att den kommersiella musikbranschen drog sig ur. Om en rockopera med Freddie Wadling bland andra.

Idol 2006 - Markus är ca sju nivåer bättre än de andra. Det är pinsamt och oerhört ospännande. Erik, tja, kanske finns det nåt där om några år..? Johan, söt, visst, men jag tror banne mig han inte är musikalisk på en fläck. God, man måste vara musikalisk i alla fall, det är väl minimikravet? Men vore han det skulle han inte stå där och sjunga sådär vansinnigt falskt utan att skämmas ihjäl.

America's funniest homevideos - Glimrar till ibland och är riktigt, riktigt roligt. Men är ofta också riktigt, riktigt dåligt.

Såg jag så här mycket TV idag? Förmodligen mer också. Jag har inget liv.

Andra bloggar om: , ,

3 kommentarer:

AndersP sa...

Haha, det är skrämmande, du såg mer eller mindre samma program som jag har gjort idag. Fast jag hann se några sköna serier på TV6 också! Är vi alla så inkörda på samma spår på media så vi "tvingas" att se samma saker?! Nån måste skriva en B-Uppsats om detta!

Henrik sa...

Otroligt vad folk glor på denna "älskade dumburk". Själv så tillhör jag, i många ögon tråkiga, kategorin som mest bara tittar på Mitt i naturen, Vetenskapens värld, Rapport och Mittnytt, och som har som önskemål att SVT ska visa Hedebyborna igen.

I kvällens tablå hittar jag bara ett program utöver nyheterna som lockar. Emil i Lönneberga! :)

Om jag följt Hem till byn i alla år? Självklart!

/Henke (henrikhallin.se)

Sara Ödmark sa...

Anders: Jo, lite hjärntvättade är vi allt.

Henrik: Dom fyra TV-program du nämnde är inte att förakta. Mycket stabila program alla fyra.