tisdag, december 05, 2006

Böglobbyn bättre än bra

Apropå föregående inlägg (som egentligen inte har någonting alls med detta att göra men ändå) så var Böglobbyn riktigt bra igår. Riktigt bra. Jag missade början, men det jag såg om det komplicerade ämnet pedofili/homosexualitet/gubbsnusk/sexualiserande av tonåringar/RFSL-bagage med mera var riktigt bra. Nyanserat, problematiserat, tydligt.

Blir lite småförbannad på att dom valde offentligt-sexprogrammet som första program. Korkat, korkat. Provokativt, visst, men är provokation det enda målet? Förmodligen ett av dom, men knappast det viktigaste. Hade det programmet kommit som nummer fyra i serien hade det inte alls uppfattats som så kontroversiellt. Då hade det varit tydligare att det gäller för just cruising-gruppen bögar och inte alla bögar. Att det var ännu en belyst aspekt av manlig homosexualitet. Nu satte det nån sorts standard, la ut riktlinjer, oavsiktligt definierade böggruppen. Risken är stor att nyfikna som såg programmet blev avskräckta och inte tittar mer. Tråkigt, tråkigt, och så onödigt.

Jag saknar nog Sverker lite ändå. Inget ont om den nya, han var söt, men han var inte bög när det var olagligt i Sverige att vara det.
Sen är det inget annat än skrämmande, skrämmande att vissa (se till exempel chatten efter programmet) inte verkar förstå det humoristiska i rödhårigadoptionsketchen, och den klockrena parallelldragningen till homoadoptioner. Jag säger det igen. Skrämmande.

Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jasså, har bara sett dom 3 första avsnitten hittills och är inte imponerad alls.

Anonym sa...

Ska man ge det en chans då kanske. Såg första avsnittet och blev lite besviken.

Anonym sa...

Men vilken vidrig människa han som ger ut Destroyer är. Samma resonerande som dom flesta pedofiler verkar ha där man pratar om barns som medvetet utstrålar sexualitet... Fy fan.

Sara Ödmark sa...

Han verkade tycka att allt dom gjorde var sensuellt. Bara stå och le mot en kamera var tydligen sexuellt laddat. Suck.