söndag, december 17, 2006

Lucka 17 - Älskade animation

Animation är en trevlig konstform. Dagens lucka tillägnas därför denna skaparteknik.
Mycket nytt och bra har kommit de senaste åren, dumt att försöka räkna upp några titlar, men Glenn the Great Runner av Anna Erlandsson är ett bra exempel, vann en Guldbagge 2004.
Klassiker finns förstås också, som Burtons fantastiska Nightmare Before Christmas.

Här kommer två söta animerade småfilmer som jag hittat på sistone + en annan Tim Burton-klassiker.

Kiwi


Sugar baby love - Live long enough to find the right one

(heteroversionen finns här)

Vincent


Passar också på att skicka ut en efterlysning: Som barn blev jag skrämd från vettet av en ytterst obehaglig tecknad film som visades på TV. Jag minns inte vad den hette, men den handlade om en pojke som är på ett nöjesfält, och som vinner en stor tygpanda i ett stånd. Den där pandan visar sig vara en sällskapssjuk, klängig, obehaglig typ och förföljer honom sedan genom hela nöjesfältet. Jag vet inte om den var menad för barn - jag har svårt att tänka mig det eftersom jag minns den som suggestiv, mardrömslik och genomsyrad av en krypande ångestkänsla. Men det kanske bara var jag. Detta skulle alltså vara sent åttiotal, möjligen tidigt nittiotal. Någon som känner igen den?

Animera mera!

2 kommentarer:

Shohreh Hörnqvist sa...

Hej Saom,
Du har en intressant blogg. Trevlig att komma och hälsa på och ta del av en annan generations tankar och intresse. Det sägs att bloggfenomenet överbygger broar som annars inte skulle finnas.
Kram
Shohreh

Anonym sa...

Den tecknade filmen du tänker på är Exit (1989). Och nej, det är inte menad för barn.