onsdag, december 13, 2006

Lucka 13 - Älskade jultecken

Idag är det Lucia och allt - så en julig kalenderlucka är väl på sin plats. Här listar jag tio säkra tecken på att julen är annalkande:

1. Bloggvärlden fylls av fallande snöflingor, änglabilder, julkulor och animationer av brinnande ljus, snögubbar, smällkarameller och tomtar och mest av allt av fetstilta, kursiva, understrukna OCH färgglada julhälsningar i versaler.

2. Coca-cola gräver fram sin urfrejdiga julreklam och försöker lansera sig som ett gemytligt, genuint litet familjeföretag som slår ett slag för "the good old days". Äckligt uttänkt kommersiellt, särskilt med tanke på att det fungerar. Det är ju julstämning i den där jävla trudelutten.

3. Man hittar Klas julsaga igen. Inte i klass med Karl-Bertil, men ändå mysig på nåt sätt. Och snygg.

4. Artister försöker febrilt krama ur några extra kronor ur lydiga konsumenter genom att göra jullåtar. Vissa kör sin grej rätt igenom och då kan det funka, som för Tyskarna från Lund och Peter Jöback. Men för dom flesta andra blir det rätt kasst.


5. Sveriges elförbrukning ökar med ca 175 procent.

6. TV-kanalerna börjar febrilt köra sina trailers för "Ensam Hemma", "Ett päron till farsa firar jul" och årets variant av "A Christmas Carol".

7. Ohyggligt många reklamslogans är plötsligt på rim.

8. Storföretagen börjar lansera alla möjliga produkter med nån sorts julkoppling. Vad sägs om det här micro-julbordet? Praktiskt eller bara sorgligt?

9. Den vanliga organisationshetsen börjar. I moderna familjer är det många som ska hälsas på under ganska få dagar. Far- och morföräldrar, svärföräldrar, styvföräldrar, mostrar, kusiner, helsyskon, halvsyskon, plast-styv-låtsas-bonussyskon och tant Olga. Till slut inser man att den lugna julhelgen som var tänkt som avkoppling med familjen har ett schema bokat in till sista halvtimmen.

10. Det börjar bli kallt, ungefär samtidigt som man tappar bort sina nya fina skinnhandskar. Snyft.

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Coca-colas försökt att slå julmusten roar mig, iaf så länge dom inte lyckas...

Och dissa inte Findus jultallrik, den var ganska god... :)

Anonym sa...

Jag känner inte av julen alls och det är inte bara jag. Lucia gick mig obemärkt förbi och julstämningen har inte funnit sig som vanligt. Lite tråkigt men är man student så hinner man inte ta in det. Crazy att det ska behöva vara så egentligen.