torsdag, december 14, 2006

Lucka 14 - Älskade musik

Nu börjar det bli mörkt och ruggigt på riktigt, och utan snön som lyser upp behöver vi nog lite värmande musik. Därför har dagens lista i julkalendern musiktema. Go' och tröstande livemusik, en topp tio som värmer själen:

1. Eva Cassidy - Somewhere over the rainbow. Live från Blues Alley. En sångröst som tystnade alldeles för tidigt.


2. Ben Folds - The luckiest. Hoppa fram ca 2.30, det är nån störande australiensare i början.3. Antony and the Johnsons - Your are my sister. Live från London.4. Bob Marley - Redemption song.5. Kelly Clarkson - Beautiful disaster.


6. Imogen Heap - Just for now. Här bygger hon upp låten helt ensam, med bara sin röst och sin kropp, live. Galet imponerande.


7. Laleh och Stefan Sundström - Han tuggar kex. KASS kvalitet, men låten är så bra så bra.


8. Dolly Parton - I will always love you.


9. Cranberries - No need to argue.10. Simon and Garfunkel - The sound of silence.Gott och blandat blev det... Kanske inte de allra bästa versionerna eller inspelningarna, men känslan kommer fram i alla fall.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oj vilken härlig version av Han Tuggar Kex!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Ville bara meddela att jag från och med nu är sjukligt beroende av dig och dina inlägg! (Absolut favorit: sista stycket om de sämsta bloggarna, i "Lucka 11 - älskade blogg")
Kram, J

Sara Ödmark sa...

mattias: I know! Jag brukar inte klara av såna där piratinspelningar i vanliga fall, med dåligt ljud och bild, men den där var för bra.

j: Tack!

Anonym sa...

Hej!
Jag såg nu att du hade länkat till den här snutten som jag la upp på youtube för ett tag sen... kul att ni tycker den e fin. Vi hade jättedåliga platser, uppe på balkongen i chinateatern. men det hörs ju bra och det är en sån fin version av den. Vet inte om du hört den som finns på skivan, men den är inte alls lika bra. Kul iaf att du och andra tyckte om det...
kram