tisdag, december 12, 2006

Lucka 12 - Älskade djur

Så här dags i julkalendern är det väl hög tid att titta lite närmare på människans bästa vänner. Då pratar jag inte bara om hundar - djurvärlden är bra mycket mer intressant än så. Förbered er på en sötsliskgullesnutteplutt-chock i bästa kvällstidningsstil.

Topp tio sköna* figurer i djurvärlden:

1. Lama. The picture says it all. Men bara det att den spottas? Nice.2. Panda. Som gjord för att krama. Kanske just därför inte direkt tagen på allvar. Nu är dom för få, på grund av puckade människor. (Kolla tungan!)
3. Dikdik. Bara namnet är värt en plats på listan. Sen är det ju även jordens kanske sötaste djur. Snacka om rådjursögon. (Fast det är faktiskt en sorts antilop).


4. Katt. Mitt favoritdjur måste ju vara med. Finns hundra bilder att välja på men det får bli den här.


5. Säl. För att man bara vill klappa den. Och för att jag VET att den är ett jätteproblem för yrkesfiskarna, men det är faktiskt inte sälens fel. Den är ju bara hungrig.


6. Igelkott. För att den alltid har taggarna utåt men egentligen är mjuk och tycker om mjölk. (Men ge den hellre vatten om du vill vara snäll). Foto: Sean Soznik.


7. Pingvin. Den som sett "Pingvinresan" vet vad jag pratar om.8. Utter. Också ett snyggt namn på ett djur. Och vilket djur som helst som kan se så jag-är-snyggast-och-bäst-och-fiiiinast-och-förtjänar-att-heta-von-Snobelhoben-eller-nåt-liknande ut på bild är värd en placering på listan.


9. Gris. Underskattat djur. Den här stjärnan verkar gilla dom i alla fall.10. Fisk. Buntar ihop dem alla till en enda listplats. För att vissa är färgglada och söta och andra är grå och ohyggligt fula. Foto: Shelley Sanders.* notera: inte de allra skönaste. En sån lista skulle kräva mer tankekraft och research. Här är tio sköna.
Bilder från Cute Overload, tack för det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Du glömde näbbdjuret! ;P