lördag, december 16, 2006

Kristian Lundberg gör en byracka

Lundberg ber om ursäkt. Recensenten som sågade en bok som inte skrivits. Nu menar han att texten var ett misstag som inte var menat för publicering. Det var en "omfångsberäkning".
OK. Om detta vill jag säga två saker.

- Ursinninga hatmejl med personliga påhopp bör ingen få på grund av en sak som denna. Jag begriper fortfarande inte hur människor kan bygga upp så mycket hat och ilska inom sig och dessutom ta sig rätten att kommunicera detta till personen i fråga. Obehagligt. Han gjorde ett misstag och jag kan kalla det oprofessionellt, men att skriva att han är lönnfet, vill våldta barn och borde gasas? Que?

- Ointelligent misstag, mycket intelligent svarsbrev. Har ni läst det? Det där om pudeln, schäfern och byrackan är genialt. Han bagatelliserar också skickligt sitt eget misstag och flyttar över fokus till en större fråga. Snyggt. Jag blir genast mycket mer välvilligt inställd.

Ursäkten godtagen. Fast nu är det väl inte jag som ska säga nåt om detta egentligen, utan Britt-Marie Mattsson. Och där är nog de flesta broar brända.

Inga kommentarer: