måndag, december 18, 2006

Lucka 18 - Älskade doldis-TV

De stora amerikanska TV-serierna känner vi alla till. Men det finns faktiskt (jo, faktiskt!) andra produktioner också. Fem underskattade TV-program just nu:

1. Först och Sist, SVT2. Norsk pratshow, som underhållande blandar tungt och lätt.
2. Ett herrans liv, Kanal5. Skämmes ta mig fan att den enda kvinna de tycker är intressant nog att intervjua är Victoria Silvstedt. Men men, Fredrik och Filip är söta och spännande i all sin genanta fumlighet, och lyckas allt som oftast visa upp nya sidor av intervjuobjekten. Även om man ibland bara vill gömma sig under en kudde så pinsamt det är.
3. Gokväll, SVT2. Klassisk mys-TV. Tryggt och säkert.
4, Förkväll, TV4. Ett av de mest utskällda programmen i år. Men dåligt är det faktiskt inte. Inte nu, när programledarna hittat sina roller och känner sig tryggare. Visst, det är inget jag sitter klistrad framför, (jag är nästan aldrig hemma då) men som förkvälls-trevnads-snackis-TV fungerar det alldeles utmärkt. Sen avgudar jag ju Carina Berg. Det hjälper till förstås.
5. Studio 24, SVT24. Mycket skräp. Men när det är intressanta ämnen är det ett av få forum med plats för ordentliga samtal, utan den sedvanliga snuttifieringen. Ska läggas ner nu.

Inga kommentarer: