torsdag, mars 22, 2007

A girlie like papa

Jag hade verkligen inte tänkt kommentera "glassdebatten", men så läste jag ett pressmeddelande från Sveriges Annonsörer och ett uttalande som skjuter så grovt bredvid poängen, missar målburens straffpunkt, svajar i gränslandet bredvid bullseye eller vad ni nu vill kalla det, och då kliar det så vansinnigt i bloggfingrarna att jag bara måste skriva några ord. Det är Anders Ericson, vd på Sveriges Annonsörer, som inte riktigt förstått debatten:

– På vilket sätt är en rosa glass könsdiskriminerande? Det finnas både pojkar och flickor som vill äta glittriga glassar i alla dess färger, säger Anders Ericson och undrar om det här överhuvudtaget är en seriös debatt.

Ja, Anders. Helt riktigt konstaterande. Det "finnas" både pojkar och flickor som vill äta glittriga, rosa glassar. Därför kanske poängen med debatten ligger i huruvida det är lämpligt att döpa en sådan glass till GIRLIE.
Det var bara det jag ville ha sagt. (Sen kan jag heller inte låta bli att tycka det är lite lustigt att det blivit ett sånt ramaskri om att det blivit ett sånt ramaskri. Nästan alla blogginlägg jag läst som handlar om den här debatten handlar om vad fånigt det är att uppmärksamma den här debatten.)

Jag slutar med att citera ett visst brittiskt komikergäng.

He's a lumberjack and he's OK
He sleeps all night and he works all day

I cut down trees, I wear high heels
Suspenders and a bra
I wish I'd been a girlie, just like my dear Papa!

Läs mer om glassdebatten hos DN, Svd och Aftonbladet.

Andra bloggar om: , , ,

12 kommentarer:

Anonym sa...

Heja dig ;) Du skriver så bra så att alla förstår det som inte finns att förstå i en debatt som åtminstone mannen du nämner borde förstå grunden till ... och ibland orkar jag bry mig .. men inte nu. Bara konstatera att nix, vi har inte lärt oss så himla mycket som vi trodde :/

Anonym sa...

Ja det är väll det enda man läst på bloggarna idag, om denna glassen. Jag väljer att INTE skriva om det, för jag tycker det är så löjligt att föra en debatt om en glass. En glass ska vara god, och det är den. Sedan spelar det väll ingen roll hur den ser ut?! :-)

wendela sa...

Hej du! Tænkte det var dags att læmna ett spår hær hos dig... Tack før utmaningen och før allt fint du skrivit om mig. Jag har lite dåligt samvete før att jag inte antagit utmaningen men jag hinner næstan aldrig skriva numera och kan inte komma på nåt konstigt som jag varit med om som ær intressant. har naturligtvis varit med om skumma grejer men dom kan jag omøjligt dela med mig av. vill inte att folk ska veta att jag ær ett spycho. hur som, kul att læsa dig, du skriver bra!
/wendela

Papi Tom sa...

jag älskar den där biten.

Jah Hollis sa...

Men hallå!
Det där med Monty Python kom jag på först. :-)
jahhollis.blogspot.com/
2007/03/i-wish-id-been-girlie.html

Jah Hollis sa...

Men hallå!
Det där med Monty Python kom kom jag på först! :-)
jahhollis.blogspot.com/2007/03/
i-wish-id-been-girlie.html

Jah Hollis sa...

Aha!
Du censurerar!

Béatrice Karjalainen sa...

Man undrar ju helt klart hur GB resonerade när de kom fram till namnet. Om de nu säger att glassen skall förmedla ”sommarkänsla”, ”stjärnstatus” och ”discokänsla” hur kom de då upp med namnet "Girlie" jag får bara inte ihop det.

Anonym sa...

Typiskt svenskt debbatera en glass, mogligt brod , eller cykel stolder. Sverige europas hogsta mord statistik, hogsta arbetslosheten, varldens hogsta skatter, europas samsta sjukvard och polisvasende, + 100 saker, och ni diskuterar glass,, Svensken fattar inte varfor landet gar at skogen. Statlig media vill ju inte kritisera den falska statistiken som sossarna lagt ner sa mycket jobb pa.

Anonym sa...

Det är ju inget fel på själva glassen, som min dotter sa: "Den ser god ut".
Däremot sa hon direkt efter: "Men det var ett hemskt namn, fy vad pinsamt att säga att man vill ha en girlie..."

Jah Hollis sa...

Liite censurtendens är det väl när man kollar kommentarerna först, eller?
Robban: Det finns säkert någon blogg för sådana som dig också. Vi bor än så länge i ett fritt land.

Sara Ödmark sa...

jah hollis: Censurtendensen beror väl på om man censurerar. Själv raderar jag aldrig kommentarer. Men eftersom jag tycker att allt som skrivs på den här sidan till viss del är mitt ansvar, väljer jag att kunna moderera kommentarerna. Det har dock bara symbolisk betydelse, eftersom jag som sagt godkänner allt. (Eller rättare sagt: Har godkänt allt hittills, förutom spam.)
Om jag mot förmodan skulle neka något nån gång skulle jag skriva en förklaring och motivering till varför. (Modereringen möjliggör också för människor att skicka personliga meddelanden som de inte vill ha publicerade till mig, utan att jag behöver öppna en e-postadress för ändamålet.)