onsdag, mars 28, 2007

Slutet på historien

Har du skrivardrömmar? Vill du skriva ihop med din favoritförfattare?
Ikväll har ...slutet på historien premiär i SVT. Förutsättningarna är enkla, det finns sex halvfärdiga noveller och det är upp till dig att avsluta dem.

Författarna är Håkan Nesser, Sara Kadefors, Åsa Larsson, Johanne Hildebrandt, Viveca Lärn och Jonas Hassen Khemiri. (Klicka på namnen för att ladda ner den påbörjade novellen i pdf-format.) Författaren till respektive historia väljer "sin" slutliga vinnare, och det vinnande bidraget kommer att publiceras i bokform. Allt utifrån förlagan, BBC-programmet End of Story.
Leder det hela gör hon som var under 25 i Knesset-klippet nedan - Karin Magnusson.

Vill du ha hjälp på traven kan du på SVT:s hemsida kika på de olika författarna som ger skrivtips. Låt fantasin flöda! (Läs igenom reglerna noga innan bara.)
Premiär ikväll alltså, 20.00 i SVT2.
Slutet gott...?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Är det bara jag, eller ÄR det uppseendeväckande dumsnålt av TV att inte betala en spänn för bidragen från allmänheten - inte ens de som vinner? Fast de tänker publicera dem i en bok.

Ngon som tror att författarna jobbar gratis? Eller programledaren? Eller producenten på TV?

Anonym sa...

Sluta gnäll och skriv istället!

Tror du deltagarna i Idol och all annan stjärneletande såpoperasmörja får betalt?

Billig TV med obetalda amatörer.

Med option att ta dig mot stjärnorna.

Möjlighet att vinka adjö till dumsnåla SVT och sälja dig dyrt i nästa steg istället.

Kom igen!

Fredo sa...

Jag tror att om man brinner för det skiter man i om man inte får betalt. Det gör i alla fall jag. Om det går bra så går det bra och då kan ingenting stoppa en. Inte ens ett lönekuvert inom en snar framtid : )