fredag, mars 16, 2007

Varje steg åt varje håll är ett nytt steg åt ett nytt håll

Svenska kyrkan bestämmer att homosexuella ska få gifta sig i kyrkan. Jag blir glad, jag applåderar. Fast de tycker att ordet "äktenskap" ska vara reserverat för förhållandet mellan man och kvinna. Fine. Jag tycker det är larvigt, men ni får göra som ni vill. Det är er förening, jag behöver inte vara med i den om jag inte vill. Jag är inte med i den. Men ni är stora och tunga och betydelsefulla för många, så visst är det viktigt.

Jag tänker inte kommentera det här så mycket utan lämnar över ordet till Jonas Gardell och ett utdrag ur hans dagbok, från igår:

Morgonen efter den första natten. Jag var nitton år och steg upp ur sängen, barfota på ett kallt parkettgolv, i en lägenhet som jag aldrig varit i förut. Kvar under täcket låg mannen som jag nu älskade, han sov.
Jag drog upp rullgardinen och såg ut. Det hade snöat under natten. Staden jag såg ut över var ny, och jag var helt och fullt närvarande. Jag såg ut över den vita staden och visste att jag stod alldeles i början av något, det var nu det började, och det som började var fantastiskt och löftesrikt, och jag fylldes med bävan för jag förstod att jag nu visste vad förälskelse var. Det finns nätter som förvandlar ens liv, och man går in i en dag då allt är nytt. Hela världen är ny. Genomsköljd av helighet.
Mystisk. Möjlig. Varje steg åt varje håll är ett nytt steg åt ett nytt håll för man själv är inte densamme.

Grattis Svenska kyrkan till ett nytt steg åt ett nytt håll.
Jonas Gardells dagbok kan du läsa här.

Inte lika poetiskt, men väl innehållsrikt, skriver SvD, DN och Aftonbladet.

Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag instämmer helt. Det är bara att applådera, men man får ändå en dålig bismak i munnen.