fredag, mars 16, 2007

Golden sitcoms update

Eftersom ni är så duktiga på att kommentera och kommentatorstråden oftare är intressantare än inlägget i sig, tänkte jag reprisera några av mina listor, i kortformat med kommentarerna tillagda.
Här listade jag bra sitcoms (kolla ursprungsinlägget för motiveringar):

1. Vänner.
2. Seinfeld.
3. Will & Grace.
4. Fawlty Towers.
5. Spin City.
6. Frasier.
7. The Vicar of Dibley .
8. South Park.
9. The Simpsons.
10. Dharma & Greg.

Svenska sitcoms har jag helt lämnat utanför listan, mest för att det känns som att blanda äpplen och päron. Men visst finns det några att nämna där också: Svensson, Svensson, Pistvakt och kanske Pappas flicka också.
Klassiska sitcoms (såna som kunde ligga på listan, men jag är rädd att de skulle hamna där enbart av nostalgiska skäl och inte så mycket för kvalitetens skull): Batman, The Wonder Years, Cheers, Alf, The Cosby Show, The Golden Girls och Family Ties.
Andra sitcoms som jag tittat på under årens lopp: The Nanny, Wings, Sabrina, Mad About You, Caroline in the City, Huset Fullt, Roseanne, Fleksnes fataliteter och Fresh Prince in Bel-Air. (Foto: Alan Light)

Kommentarer: Freddi W tyckte att jag glömt The Office och Extras.
Stefan Jansson tycker att Taxi var bäst. Seinfeld kommer tätt efter. Sen blir det Cheers och Vänner och Coupling.
Elin skriver: "Det är nästan, men bara nästan, att Will&Grace går om Vänner enligt min smak. Karen måste vara min favorit tätt följd av Grace.. Dem är galet roliga och jag skäms inte i fem sekunder när jag bänkar mig framför TV:n vid fyra dem vardagarna jag kan"
A. tycker att jag glömt en av de bästa. "Eller med ett par av de bästa karaktärerna i alla fall. The 70's Show. Farsan, Red är världsklass. Och sen så Off Centre som gick på femman ett tag. Kommentar om The Office så kanske jag är en av få men tycker den amerikanska med Steve Carell är bättre än Gervais orginal.."
Ankan la till King of Queens och Caroline Hainer skriver "Räknas Arrested Development som en sitcom? I så fall: Arrested Development, kära du."
Pialill sa "Fawlty Towers är min favorit bland dessa. Dharma och Greg är också en skön serie. Dessutom så gillar jag Simpsons, trots min ålder. :-)"
Kommentera mera!

Andra bloggar om: , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm. Jo. Jag önskar jag kunde kommentera men alla dessa inlägg om teveserier... Jag tittar ju typ nästan aldrig på teve. Och när jag läser din blogg känns det som om du ägnat 90% av ditt liv framför teven. :)

Det har du antagligen inte, men alltså, jag fattar inte hur du hinner...

Sara Ödmark sa...

Hahaha! Nä, jag har inte ägnat 90% av mitt liv åt teven (gode gud, säg att det inte är så, så patetiskt det vore) men en del tid har det nog blivit.
Och om jag nu sagt att det här är en TV-blogg så måste jag ju försöka hålla uppe nån sorts fasad så att inte alla läsare blir besvikna.
Men oroa dig inte för kommenterandet, du kan ju alltid kommentera inläggen med lite mer journalistisk prägel, som det ovan (Dagens ögonblick) istället...

Anonym sa...

Haha, jo jag har suttit och försökt räkna ut vilka M, J och H är... :)

Men rubriken var faktiskt obetalbar!

batti sa...

Men hallå!!!
Futurama!!! Futurama är ju bättre än Simpsons ju! :-)

batti sa...

Och Red Dwarf!!!

Den är ju fasligt rolig!

"A Peaceful Warrior" sa...

Jag är också en fan av sit-com humor, både av de gamla klassikerna och många nya. I klassen brittisk sjuk humor måste jag infoga med: "Bottom" och "The Young Ones". Dessa var ju grymt sköna... =)

/Tom

ps, tack annars för en superskön blogg...