söndag, februari 04, 2007

As good as it looks


Hur tänkte den här kattmatstillverkaren? "Nu behöver vi en riktigt bra slogan. Nåt slagkraftigt, som verkligen framhäver det bästa med produkten. Tänk nu, tänk tänk... Vad är det för produkt, tänk så, vad är det som ska säljas? Kattmat. Kattmat, ja just det. Ihopmosade stycken av födoavfall av olika slag. Ansiktsavskrap av djur och sånt. Jag har ju bilden här framför mig, just det, det ser ju ut som... kattmat ja. En oidentifierbar smörja, lite dallrig gulblek géle, lite sammanmalda senor och brosk. Ser ut lite som bajs faktiskt när man tänker på det, hehe, tur att det inte var en doftbild.
Ja! Nu vet jag! As good as it looks! Det blir en skitbra slogan. As good as it looks, alla kommer genast att bli köpsugna. Det kör vi på."

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kom att tänka på en episod som hände när jag var omkring 8 år. Min bästis hade en undulat som vi tog med i buren och satte i en kundvagn för att han skulle få följa med och välja ut vilka fågelfrön han ville ha i affären!
Minns inte, man jag antar att han gillade fröna han hade valt. :-)

Fredrik Westerlund sa...

Ha ha ha! Jag vet inte vad jag skrattar mer åt - beskrivningen av diskussionen som ledde fram till en sådan slogan eller att du anonymiserat katten på bilden.

Påminner om annat jag alltid skrattar åt, nämligen den anonymiserade hunden på Aristocrats-omslaget samt "Yeah, yeah, fucking 'Caesar'! He was a Roman leader... Yeah, small dogs are Roman leaders, aren't they?"-diskussionen ur Eddie Izzards Definite Article.

Stor humor.

Lilla Blå sa...

Hehe.. Jag gillar också att du har dolt kattens identitet! För övrigt föll jag för säljtricket och köpte en paket, men då mina katter inte kan läsa funkade det inte så bra på dom.. De gillade inte den sorten! ;)

Caroline Hainer sa...

Reklammakare 1: "Vi måste definiera målgruppen. Målgruppen, för fan. Vilka försöker vi nå egentligen?"
Reklammakare 2:"Sveriges kattägare?"
Reklammakare 1: "Nej, fan, vi måste tänka utanför boxen. Alla andra kör på att försöka pleasa kattägarna...vi borde snarare försöka snärja..."
Reklammakare 2: "katten?"
Reklammakare 1: "Ja, katten! Målgruppen är katten! Och vad bryr sig katten om...jo, sin mat! Och den ser god ut. Skitgod om man är katt. As good as it looks liksom"

rigg sa...

kyckling, oxkött, tonfisk och lax i ett... ungefär som quatro stagioni på pizzerian eller fyra små rätter på china, serverat i en snygg förpackning...