onsdag, februari 14, 2007

Some romance for Valentine's day

Fem romantiska ögonblick i TV-serier:

- När Robert Downey Jr som Larry Paul sjunger "River" i Ally McBeal. Han sitter ensam vid pianot, saknar sin son och sjunger "I wish I had a river, I could skate away on". Ally tittar på och man anar att hon inser hur starkt hon känner för honom.

- När Vännergänget tittar på "the prom video", inser att Ross erbjudit sig att gå med Rachel för att sen bli ersatt av den riktiga dejten, och Rachel går direkt fram till Ross och kysser honom. Den där promenaden fram till dörren där Ross står är ljuvligt lång och bygger upp en spänd förtjusning.

- Luke och Lorelai's första riktiga dejt i Gilmore Girls. Lorelai försöker komma på när de träffades för första gången, och Luke berättar att det var när hon trakasserade honom för att få kaffe. Hon hade frågat om hans födelsedag, rivit ur ett horoskop ur tidningen och gett till honom. På horoskopet hade hon skrivit "Today you are going to meet an annoying woman. Give her coffee and she will go away". Hon hade sagt att han skulle behålla horoskopet för att det skulle ge honom tur. Luke plockar sen upp sin plånbok och tar fram horoskopet som legat där i åtta år.

- När firefightern och Dr Weavers älskade Sandy Lopez dör efter en brand i Cityakuten. Kanske mer tragiskt än romantiskt, men det är så fina scener mellan den döende Lopez och den förkrossade, men ändå samlade Dr Weaver.

- När Monica och Chandler i Vänner till slut friar till varandra inför hundratals levande ljus.

(Jag ser att Anna Thunman hunnit före med samma idé, men inte med samma ögonblick. Well, jag var före med Master of television.)

Vilka är dina TV-romansfavoriter?

Andra bloggar om: , , , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

När jag var yngre (läs tonåring) älskade jag "Mitt så kallade liv" och när Claire Danes och Jared Leto äntligen hånglade i skolans "boiler-room". Och när han sedan gjorde slut med henne... Åh... Det var så smärtsamt men ack så romantiskt.
På gymnasiet brukade sedan jag och mina kompisar roa oss med att utse killar som man skulle vilja ta med sig till ett boiler-room, om våran skola nu hade haft ett sådant rum.

Fredrik Westerlund sa...

Både Ross/Rachel och Chandler/Monica driver dagg faller regn i mina ögon.

Anonym sa...

Niles Crane & Daphne Moon..

:)

Happy Valentine´s Day!

Sara Ödmark sa...

sara: Åh, Niles och Daphne! Underbart TV-kärlekspar.

Fredrik Westerlund sa...

Jag velade lite och landade det i filmkyss-tråden istället, men: Tim och Dawn i The Office. My god.

Anonym sa...

Åååhh! Jag såg det avsnittet med Lukes & Loreleis första date häromsistens! Japp! Absolut en höjdare på romantiktoppen!

Sara Ödmark sa...

"I just want you to know Lorelai, this thing here, you and me, I'm all in. All in."
Fiiint.