måndag, februari 26, 2007

Dagen efter Oscar

Begriper inte varför jag gör så här år efter år. Nu sitter man på jobbet igen med tungt huvud och rödsprängda ögon bara för att jag var tvungen att vara vaken hela natten och se Oscarsgalan. Trots att 80% av galan är fullkomligt ointressant.
Anyway.

- Ellen var bra. Inledningsmonologen var otroligt proffsig, jag gillar när det blir lite avslappnad stämning och inte så hyperstelt. Men hon hade kunnat vara vassare. Den där dammsugargrejen liksom, vad var det?

- Guuud vilka tråkiga filmmontage som visades upp. Alldeles för många och långa. Visst är det kul att se klipp från gamla filmer, men inte bara staplade på varandra helt utan poäng och i en evighet. Däremot gillade jag den inledande nominerade-filmen, även om den också var för lång.

- Folk måste lära sig att hålla mer spännande tacktal. Att rabbla okända namn från en papperslapp borde vara förbjudet.

- Det var jättekul att se Scorsese vinna för bästa regi, och sälla sig till pingvintrion av grånade filmgiganter framme på scenen. Insåg plötsligt att jag tyckte han förtjänade statyetten, även för the Departed. Mina invändningar mot den filmen har ganska lite med regin att göra. Däremot borde den inte vunnit bästa film.

- Vad mycket vackra människor det finns. Har svårt att bestämma mig för vem som var snyggast, men Helen Mirren går inte av för hackor.

Mer om galan och alla vinnarna till exempel här och här.

Andra bloggar om: , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Själv undrar jag bara, på vilken kanal gick oscarsgalan på? Har inte sett den i någon tablå? Så jag missade den.... :(

Sara Ödmark sa...

Oscarsgalan gick i den nya kanal 9, en systerkanal till kanal 5 och canal+. Jag hittade den i mitt kabel-TV-utbud.

Anonym sa...

Ja, Ellen var bra. Synd bara att hon tabbade sig med inledningens prat om mångfald, när hon insinuerade att spanska Penélope Cruz kommer från Mexiko. Det blev liksom, oavsett hur oavsiktligt, ännu ett exempel på amerikansk utrikesarrogans; det finns amerikaner och så ”de andra”. Men Ellens räddning var desto bättre och, som du är inne på, lika avspänd som hela hennes insats. Annars var väl dansarna bakom den vita duken höjdpunkten. Helt otroligt! (Och tack och lov vann inte Mark Wahlberg för sin vanvettigt överspända biroll i The Departed.)

Sara Ödmark sa...

hakannorberg: Ja, dansarna var galet bra! Det var så snyggt att dom voltade och akrobatiserade sig in i formationerna. Riktigt tajt och välinövat.

Anonym sa...

Visst var det kul att Scorsese äntligen fick sin oscar, synd bara att det var en av hans svagare filmer. Forest Whitaker var den mest välförtjänte pristagaren.

Ellen var bra.

batti sa...

Jag har lite svårt att förstå att Little Miss Sunshine blev så belönad. Visst det är en helt ok rulle, men...nja...

Jetmira sa...

gah, tack talen var ju verkligen alldels hemska. OM jag hade varit nominerad hade jag övat på mitt tal om och om igen, herregud hollywood.. har ni inte hört talats om retorik?

Hade du någon favorit film från årets gala? Själv föll jag pladask för Little Miss Sunshine.