lördag, februari 03, 2007

Melodifestivalen 2007 - uppladdning

Ikväll börjar det. Det som på senare år blivit Sveriges största musikspektakel. Vilken resa melodifestivalen gjort i mitt liv - från att vara ett måste framför TV-rutan med familjen (vi åt alltid fondue till melodifestivalen när jag var liten, en tradition som dog ut ungefär samtidigt med fonduegrytan) till att bli lite töntigt och musikaliskt ganska bedrövligt som man ändå tittade på men inte talade så högt om i tonåren, till dagens megahysteri när det är mer ett tvåmånadersprojekt än en lördagkväll.
Kvällstidningshysteri och klädchockskupper till trots - jag älskar melodifestivalen. Det känns väldigt tråkigt att jag inte kunde sitta i juryn i år, men jag ska njuta av festen ordentligt (kanske mer nu när jag inte behöver vara så analyserande) och det är en självklar TV-höjdpunkt för mig. (Förutom Ö-viks delfinal och Globen-finalen - då ska jag vara på plats!).

Vi laddar väl upp inför kvällen med några svenska klassiker:

Lena Philipsson - Om igenPernilla Wahlgren - Piccadilly CircusHerrey's - Diggiloo DiggileyCecilia Vennersten - Det vackrasteChips - Dag efter dagArja Saijonmaa - Högt över havetTommy Körberg - Stad i ljusStyle - Dover CalaisMagnus Uggla - Johnny the Rocker...och så några "minns du?". Minns du den här?
Jim Jidhed - Kommer du ihåg mig?Eller den här? Lili och Sussie - Okej okejEller den här... Lizette och Bizazz - Som om himlen brannAndra bloggar om: , ,

9 kommentarer:

Lilla Blå sa...

Oh gud vilka flashbacks man får!! Kommer ihåg nar jag och min bästa kompis lärde oss Pernilla Wahlgrens dand, och vi stod och mimade och dansade i hennes källare till Piccadilly Circus.. Roligt!!

Anonym sa...

Jag minns alla de låtarna!
Visst är det kul att kolla på melodifestivalen.

Lilla Blå sa...

Vi lärde oss "Pernilla Wahlgrens dans" skulle det ju va.. :)

Mia sa...

Undra just om förra årets eurovision-vinnare Lordi satt några spår i årets omgång...
Det ska bli roligt att följa spektaklet iaf!

Mia sa...

Undra just om förra årets eurovision-vinnare Lordi satt några spår i årets omgång...
Det ska bli roligt att följa spektaklet iaf!

Fialottan sa...

Det är alltid myspys att titta på melodifestivalen! det är allt nåt visst med schlagers, även om de ibland är ganska dåliga ;)

Anonym sa...

Tack för kommentaren hos mig. Så du är så insatt och intresserad. Tycker också att det kan vara kul. Men det blir lite tjatigt eftersom det sträcker sig över flera veckor numera.
Ha en trevlig kväll framför rutan!

Lotten Bergman sa...

Så kul!

Jag satt hemma i ett hörn och kollade på dessa klipp. Plötsligt dök tre barn upp och ville lyssna. Sedan kom två vuxna och undrade var deras barn var ... och fastnade bakom min lilla skärm. Sedan dök mina egna barn och och hängde över axlarna på varandra.

Nu ska jag ner i källaren och leta efter axelvaddslådan. (Den allra yngsta generationen tror inte på mig.)

Anonym sa...

Älskar melodifestivalen! minns alla dom där låtarna oxå. hehe