tisdag, januari 09, 2007

Finkultur och pajkastnings-TV i symbios?

Jag intervjuade precis Staffan Göthe om hans nya pjäs "Underbara gåvor" som har premiär på lördag. En romantisk komedi med både gapflabb och tid till eftertanke (enligt Göthe och skådisarna jag pratade med). SVT och nutids-TV i allmänhet, och lekprogram i synnerhet får sig en känga i pjäsen också, eftersom SVT:s påhittade nya nöjessatsning "Paja och Win" spelar en viktig roll i intrigen. Det av Göthe framfantiserade programkonceptet går ut på att de medverkande kan vinna sin drömpryl om de först lyckas demolisera den. Säg att det högsta du önskar dig är en fritidsbåt, eller en hemmabioanläggning, ja då får du dra lott om ett verktyg (till exempel en slägga eller motorsåg) och sen får du under en viss tid gå lös på drömprylen. Lyckas du fullkomligt förstöra den, vinner du en ny likadan.
SG: Jag ansträngde mig för att hitta det fånigaste, galnaste och mest destruktiva konceptet. Jag är ganska nöjd med det här.
saom: Tänk om det är nån som snor idén nu då?
SG: HAHAHA! Ja, vi har faktiskt pratat om att man kanske borde ha sålt in det först!

Jag vet inte jag, inte låter det som ett helt omöjligt programförslag..? Vi har ju sett Oss skojare emellan, Glöm inte tandborsten, 24 karat, fångarna på fortet, Rena natta, Kär och galen... ja exemplen på vad folk kan gå med på att göra i TV och vad folk där hemma gillar att se på TV är många.

Pjäsen verkar i alla fall lovande. Den ska ut på norrlandsturné, så håll utkik så kanske den dyker upp i en stad nära dig.

Apropå 24 karat: Se Harald Treutiger bygga dagobert-macka:

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: