tisdag, januari 30, 2007

Min underliga avvikelse-lista

Saker jag inte gillar som andra verkar gilla:

1. När folk säger prosit när man nyser.
Märklig artighetsrit som jag skriver mer om här där jag erkänner mina nojor.
2. Att sätta sig på en varm toasits.
"Åh, uppvärmd! Åh, vilken lyx, nån har redan suttit här!" Nä, jag fattar inte. Värme på en toalettring är någon annans kroppsvärme. Det betyder att det ganska nyligen har suttit en annan stjärt på samma toalett. Om jag sätter mig på en varm ring tänker jag automatiskt på den andra stjärten och vad den gjort. (Plats ett och två på den här listan är nog besläktade. Vet inte varifrån dessa kroppsvätsketabun kommer ifrån men jag är tydligen mer pryd än jag tror... I alla fall när det gäller kroppsöppningslämningar av olika slag.)
3. Somna till musik.
Kan inte. Då somnar jag inte helt enkelt. Lyssnar jag på musik så lyssnar jag, då sjunger jag kanske med i huvudet eller nynnar lite tyst för mig själv. För att jag ska somna ska det helst vara knäpptyst.
4. Läsa innan sängdags.
Hör lite ihop med det föregående. Om jag börjar läsa en bok i sängen måste jag läsa ut den innan jag kan somna. Det går inte att lägga ifrån sig den, då finns det nåt som känns oavslutat och det är omöjligt att få ro. Möjligen om det är en sanslöst tråkig bok, men då finns det väl ingen anledning att läsa den över huvud taget?
5. Äta honungsmelon.
Perfekt sommarsnacks? Jag förstår verkligen inte. Det smakar jättekonstigt. Vissa andra meloner kan jag glatt stoppa i mig, men honungsmelon är äckligt. Och det är det inte mycket som är. Det enda som är lite vidrigare är melonglass på plastigt melonkoncentrat.

Finns det då något jag gillar som andra inte verkar gilla?

Jo, till exempel att noppa ögonbrynen. Yes. Pain is pleasure. I alla fall i det här fallet finner jag nån slags märklig tillfredsställelse i att tillfoga mig smärta. Kan även rycka bort håret från benen med pincett ibland för nöjets skull.

Var känner du att dina bagatellupplevelser avviker från normen?

12 kommentarer:

Anonym sa...

Alla är vi väl olika.... och tur är väl det?!

Tack och lov för skillnader! "Likformighet" = tristess

Sara Ödmark sa...

Absolut! Det är ju skillnaderna som är intressanta. Därför vill jag höra era...

Anonym sa...

Hehehehe joooo jag....eh jag klarar inte av när någon kliar eller torkar näsan och den sista rörelsen blir uppåt om du förstår vad jag menar. Jag får ett släpp då och väldigt nära att springa fram och trycka nästippen neråt igen. Det funkar inte på vilt främmande människor så jag trycker ner min egna.
Näsor ska alltså vara neråt, inte uppåt.

För övrigt en ruskigt rolig och bra blogg, i´ll be back!!!!

Mia sa...

Haha... Roligt inlägg!
Jag fixar inte att se när någon slickar av kniven vid matbordet. Alltså.
Skrapa hellre av matrester från kniven på gaffeln, och stoppa i munnen! Det blir liksom alltid något skickt av blandade äckelrester kvar på kniven om man slickar eller "suger" av den.
Fan, jag får ju verkligen det här att låta dubbeläckligt=P Men ni förstår vad jag menar=)

Se när folk borstar tänderna är inte heller speciellt trevligt...

Anonym sa...

Men hahahahaha! Jag kan skriva under på precis allt utom det första. :)

Dessutom så älskar jag att gå till tandläkaren.

Anonym sa...

Skönt ämne! :-) Här kommer mitt bidrag: Jag gillar att rensa avloppet i badrummet - alltså i tvättstället och badkaret. Att ta bort hår, tvålrester etc... Det ger mig en sån tillfredställelse att känna att det blir rent. Den där ruttna lukten från det ansamlade klegget är liksom tecknet på att smutsen försvinner och att vattnet kan rinna fritt ... Hm. Låter ju grymt äckligt när jag beskriver det, men jag gillar det. Ärligt.

Sara Ödmark sa...

mymlan: Är det sant! Helt galet, när jag satt och funderade på en femte punkt tänkte jag faktiskt på tandläkaren - för jag tycker också att det är skönt att gå dit! Men det blev inte det till slut, enbart för att jag hatar den där lilla kroken som dom undersöker med, den där som skrapas mot tänderna... Fy. Jag klarar vilka borrar som helst, men inte den där lilla petkroken.

Sara Ödmark sa...

kanin: Oh my God. Du är välkommen hem till mitt badrum anytime. :)
(Fast jag erkänner att jag gillar att hälla i propplösning i avloppet. Häller på alldeles för mycket och njuter av fräset och tanken på att det fräter bort en massa grejs...)

Fredrik Westerlund sa...

saom: Honungsmelon anses ju som fräscht, men jag står på din sida. Jag tycker att det luktar lite sött ruttet, unket som om den redan är förstörd och komposterad hur färsk den än är.

kanin: Själva jobbet i avloppet ser jag mer som ett nödvändigt ont, men jag älskar när det är klart och avrinningen är så god att man kan spola vattnet med högsta styrka och det bara försvinner. Åh, tillfredsställelse!

Dessutom finns det inget rum jag hellre städar än badrummet.

Jag extremt svårt för ljudet av att någon äter banan, hur lite det än låter. Det, och ljudet av kuvertklister som slits itu när folk sliter upp brev för hand, gör att jag inte vet var jag ska ta vägen.

Lina sa...

Fick mig ett gott skratt...eller ja, leende för att vara mer exakt. Nr.1 är verkligen mitt i prick. Jag har heller aldrig fattat varför??? Nr.2: instämmer helt och fullt. Nr.3: många tycker man är konstig om man gillar tyst när man ska sova. Inte jag. Lika mkt som musik förstorar kan det också förstöra. Nr.4: inte samma anledning; jag somnar helt enkelt :) (oavsett bok). Nr.5: säger som freddi w: sött unket hur färsk den än är!

Måste instämma med kanin också, att rensa olika typer av saker ger mig tillfredställelse, tex folk som låter en massa hår samlas på borsten eller en massa vad-det-nu-är under sådana där tofflor med en massa piggar. Sådant gillar jag att rensa :)

Jessica sa...

Något jag INTE klarar av är att pilla loss gammalt skinn, sånt som lossnar efter en för tuff solbränna. Varken på mig själv eller på nån annan. Men, att få lim på fingrarna som jag sen får ta loss, mmm... härligt. Lite motsägelsefullt. ;)

Sara Ödmark sa...

dixiechic: Åh, sånt älskar jag! Pilla bort skinn alltså. Sitter just nu med ett sår på fingret för att jag absolut skulle vara där och ta bort en liten flärp... Ovana jag har.