måndag, januari 22, 2007

The worlds (not so) greatest love stories

Har kommit ifrån mina listor en aning sedan det var vardagsmat i julkalendern. Det är dags för en ny.
Ni vet såna där klassiska kärlekspar i TV-världen, såna där som bara måste vara tillsammans och sluta tillsammans och ser ut som om de är gjorda för att vara tillsammans? När allt bara stämmer och castingfolket har gjort ett så bra jobb att skådisarna ofta blir ett par privat också? Ah, det är härligt.
Och sen finns det de där när det inte är lika härligt. När gnistbildningen mellan karaktärerna är lika med noll, när man inte alls begriper vad den ena ser i den andra eller den andra ser i den ena. När det är skrivet som en het romans men faller platt nånstans i överföringen mellan papper och verklighet. Här kommer en topp fem TV-par som inte blev lika lyckade som det var tänkt:

1. Carrie och Petrovsky i Sex and the City.
Det är säkert lätt att svepas med av kreativ briljans, rysk charm och drömmen om det romantiska Paris, men en självupptagen gubbe? Nej, nej.
2. Betty och Walter i Ugly Betty.
Visst, han är säkert världens snällaste och ska föreställa det trygga, hemtama, jordnära. Men jag vet inte jag. Tycker mest han är gnällig, mesig och inte alls särskilt stöttande.
3. Rory Gilmore och Logan Huntzberger i Gilmore Girls.
Jag förstår vilken roll han har i serien. Och kan ana vad Rory ser hos honom. Men kemin känns tillkämpad. Och är han inte rätt tråkig?
4. Carrie och Big i Sex and the City.
Okej, nu får jag hela världen emot mig. Och kanske kommer jag att känna annorlunda efter att ha sett hela serien i ett sträck, men just nu är jag inte så imponerad av Mr Big. Visst, han är cool, han är stilig, han är sval. Men han är inte... attraktiv. (Lite Gyllenhaal-syndromet där...) Jag tycker inte det. So shoot me.
5. Ally och Victor i Ally McBeal.
Här ligger felet egentligen i föregångaren. Det går inte att komma efter Larry Paul (Robert Downey Jr). Och hur söt han än var, och hur mycket chemistry dom än hade så tänkte man ändå det är Jon Bon Jovi gud det är Jon Bon Jovi varje gång han uppenbarade sig.

Åh, det finns så många fler. Vilka är dina favoriter? Ross och Rachel, Klimax och Bimbo, Anna och Victor (från Rapport till himlen?)
Och vilka tycker du är mindre lyckade?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmm ... det jag och mina tonårstjejer allra mest funderar över är hur det ska gå med vårt önskade kärlekspar i Grey´s .... det bådar inte så gott ... än så länge.
Och vad gäller mr Big! Näe, kanske inte attraktiv ... men han har snälla ögon :) (och det har ju kossorna på ängen också ... men ändå ...)

Sara Ödmark sa...

christina: grejen med Grey's är så här: Jag har köpt säsong 1 och säsong 2 del 1 och plöjt igenom dom, nu väntar jag på att dom ska släppa del 2 på DVD. Det görs i slutet av februari. Tills dess försöker jag hålla mig undan avsnitten som går på TV... Så jag har lite dålig koll (pinsamt men sant) just nu.

Hahaha! Underbart att jämföra Big med kossan på ängen!

Fredrik Westerlund sa...

*** Spoiler - om du är en trogen licenstittare som fortfarande väntar på den sista säsongen av Six Feet Under ska du sluta att läsa nu eftersom följande avhandlar seriens allra sista avsnitt ***

Jag är svag för Claire och Ted i Six Feet Under. Han tror på andra värden och har andra åsikter, och han lever ett helt annat liv än det hon levt och dittills prisat, men hon brottar ner instinkten att avfärda honom utan närmare eftertanke och lär känna någon hon verkligen kan älska. Han gör sig å sin sida inte till för att bli omtyckt och han skäms inte för hur "un-hip" han är i allt från musiksmak till kläder.

Jag går i tusen bitar när hon åker. Inte bara för att deras relation spricker (för det gör den väl?), så klart, men med tanke på hur sent Ted kommer in i serien hinner han vinna mycket hos mig. Det kan å andra sidan ha att göra med att jag snart fyller 30, inte är så himla häftig längre och därför gärna vill se att en sådan som Ted blir älskad för den han är...

Lina sa...

Dylan och Kelly såklart. Det var ju givetvis Dylan och BRENDA som var menade för varandra.

Anonym sa...

Josh och Amy - West Wing...

Att han får henne sparkad gång efter annan kan väl ha varit en bidragande orsak...

Frida sa...

Ew jag gillar inte Mr Big heller. Aidan däremot!

Anonym sa...

Jag tycker att:

Carrie & Ryssens förhållande var största missen i Sex and the city. Jag hejade på Aidan.

Grey´s Anatomi har jag knappt sett. Kanske för att jag inte ser det romantiska med att doktorn som är gift trånar efter eleven..

Dylan passade bättre med Kelly än med Brenda. Ingen saknade hennes ego när hon slutade.

Anonym sa...

Det är klart att inte Victor kan komma och sätta några större avtryck sådär efter Larry. Larry och Ally var ju som menade för varandra! Det skulle ha blivit dom! Människan är ju helt oemotståndlig! Jag köpte boxen med alla säsonger, njöt under hela säsong 4 när Larry var med, och därefter plöjde jag mig genom hela sista säsongen, dag som natt, bara för att snabbt få komma fram till när Larry återvänder från Detroit till sin älskade Ally, tar henne med storm, varpå de lever lyckliga i alla sina dagar.. Snacka om vilken besvikelse när man sen når fram till sista avsnittet och det aldrig händer - alla ens förhoppningar bara rasar samman! Avsnittet är ju inte ens bra. Kalla mig störd, men jag kunde bara inte sluta grina. Inte blev jag mer glad nu när jag kollade runt på Internet och läste att Robert Downey Jr. som spelar Larry, blev avskedad från serien omedelbart för att han tydligen begått nåt vapen/drog-brott(!?) som han anhölls för. Var det kanske alltså så, att tanken var att Larry skulle få komma tillbaka till seriens slut precis som jag trodde, men att han pga detta aldrig dök upp igen och i och med det (vad jag tycker) förstörde hela slutet på serien?? F-n ta Downey i så fall!

Anonym sa...

Nej, usch nej, ryssen var ju bara helt fel, så trots att Big inte heller var en personlig favorit (jag föredrog också Aidan) så kändes det ändå som en stor lättnad när han räddade Carrie i slutet. Hann ju bli riktigt orolig där ett tag. Underbara två sista avsnitt för övrigt!