lördag, januari 20, 2007

Världens Viggos och Carlar, förenen eder

Stackars skådisar som spelar läbbiga typer i folkliga långkörarserier och sen aldrig kommer ifrån det. Jag hörde gladlynte, sympatiske Bengt Bauler (se bilden, Foto Peter Knutsson) berätta att det under elake-Carl-tiden i Rederiet kom fram en parant dam till honom på stan en gång, smackade till honom rejält i huvudet med handväskan och gormade: "DU SKA VARA SNÄLL MOT DIN MAMMA!!"

Apropå Rederiet och skurkar, har ni sett trailern för det nya TV4plus-programmet "Vad blir det för mat?" Programledare och kock är stiliga skådespelaren Per Morberg, som man tidigare också kunnat se i programmet Jakt. Jag vet inte om det är Viggo-takterna som sitter i, eller den där skitstövelkaraktären i Så som i himmelen, eller hans uppenbarelse i Jakt, men jag tycker att han är så obehaglig. Där har jag åkt dit, där är jag tanten med handväskan.
Kanske är det det långa stripiga håret som fladdrar över maten, det faktum att han alltid skjuter djur och lagar blodiga biffar med lök, eller bara den släpiga rösten och hårda blicken. Jag vet inte varför, men han kryper under skinnet på mig.
Och nu i ett nytt program alltså. Trailern förutspår en svag förbättring i alla fall, håret är kortare och fluffigare, han verkar gladare och yvigare.
Well well. Jag kan ju helt enkelt låta bli att se det.

7 kommentarer:

Aradil sa...

Först får jag tacka för besöket hos mig. Alltid kul att hitta till en ny blogg!

Sedan instämmer jag om Per Moberg, har också väldigt svårt att se honom som varandes någon annan typ än de man sett honom spela.

Bengt Bauler däremot har jag inga problem med :)

Sara Ödmark sa...

Jag har heller inga problem med Bengt Bauler, jag tror det är eftersom man sett hans käcka glada jag i andra program som Så ska det låta till exempel.
Per Morberg är inte lika... käck på nåt sätt.

Mattias S sa...

Per Morberg var ju rätt kul i Parlamentet...

Leszek Bonikowski sa...

Måste instämma med aradils första mening. Kul med nya bloggar.

Vidare kan jag inget annat än instämma med beskrivningarna av Per Moberg. Han kanske bara spelar en roll, men i programmet Jakt är han obehaglig. Inte ond eller elak, bara väldigt lömsk och som om han hade en massa aggressioner som när som helst ska explodera fram!

Anna sa...

Bra blogg!

Anonym sa...

Sen kommentar... men jag gillar på nåt konstigt sätt Morberg... trots allt.
Trots filmen 1939. Sett den?

Sara Ödmark sa...

mymlan: Jag har sett delar av den bara. Minns inte mer än att han var ganska snygg, men obehaglig även där. Morberg är väldigt duktig på det han gör, inget snack om det, och jag hoppas att jag om jag träffar honom i verkligheten kan tänka bort det där instinktiva ogillandet... Det kan jag nog, om han är trevlig.
Tills dess, eller tills han spelar nån sympatisk roll, får jag finna mig i att få obehagsrysningar av honom...