torsdag, januari 25, 2007

Veckans bloggtips

Jonas Gardell

"Min dagbok här har jag i syftet att tvinga mig själv att börja skriva igen. Det är snart två år sedan jag skrev någon skönlitterär prosa."

"Kärleken är evig, sjunger Lena Philipsson. Men hon sjunger det bara i tre minuter. Så lång som en schlager är. Men läs gärna min dagbok. Jag ska alltid skriva. Jag ska alltid finnas. Och om jag skulle dö idag kommer de orden stå kvar i presens så länge ingen släcker ner min sida: Jag ska alltid skriva. Jag ska alltid finnas. Att tala sanning är att ljuga så att folk tror en. "

Henrik Schyffert

"Jag var illa förberedd och drog i panik väldigt mycket sexreferenser. Barnen skrattade glatt men jag fick iskalla blickar från klassföreståndarna på parkeringen efteråt."

"Så ikväll satt jag och tusen andra personer på Park i Stockholm och tittade på en 30 minuter lång reklamfilm som jag… eh.. inte gjort.Det var väldigt absurt. Har folk skaffat barnvakt för att se det här? Jag hoppades innerligt att jag inte skulle bli ihjälslagen på vägen ut.Filmen var helt ok. Det var ett försök att göra reklam på ett lite annorlunda sätt och även om jag personligen nog gjort något annorlunda så fanns det delar som jag faktiskt tyckte var rätt roliga. Men det kändes verkligen lite som om jag hade varit med och blåst folk som hade gjort sig fina och tagit sig ner till Humlan i minusgraderna."

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Caroline Hainer sa...

Han har alltså inte gjort den där satans reklamfilmen eller? Ska man bry sig? I senaste Resumé sågas den så in i helvete och man skriver att man inte vet vad man ska skriva för att Henrik Schyffert ska fatta att han har gjort bort sig. Är det alltså Resumé som gjort bort sig or what?
Och, som sagt - bör jag bry mig?
Caroline
http://mytwojazzhands.blogspot.com

Sara Ödmark sa...

Han förklarar själv så här:

"Ni vet de där Norrlands Guld reklamfilmerna som har gått i tio år? Dom där det sitter en butter gubbe på en minigolfbana och man hör en voiceover som säger ”Kära dagbok, idag hade vi friluftsdag…” osv?
Jo. Ett produktionsbolag ringde mig och hade en idé om att göra en långfilm baserad på dom reklamfilmerna. Eller rättare sagt, dom ville INTE göra en långfilm, dom ville göra trailers FÖR en långfilm.
Jag har själv regisserat några reklamfilmer och varit med och skrivit lite reklamradio så jag åkte på mötet.
Vi pratade och hittade tillsammans på idén att vi skulle gå ut med att jag ska göra en riktig långfilm baserad på reklamfilmerna men att halvvägs igenom produktionen så skulle jag få ”sparken” och i slutändan så skulle det visas en liten dokumentär som handlade om hur allt gick åt helvete. Norrland kan på det sättet visa trailers och skicka ut pressreleaser i ett halvår och det enda jag behövde göra var att låna ut mitt namn till filmerna och ställa upp på två dagars inspelning för lite bakommaterial till dokumentären."

och så vidare, läs mer i Schyffert-bloggen.

Så, nej, han har inte gjort den, ja, det var en bluff, men om du bör bry dig? Ja, det kan nog inte jag svara på.